Nadácia Ekopolis podporila vybudovanie komunitnej záhrady
22. mája 2024

Dom RAFAEL sa nachádza na okraji petržalského lesoparku. Hoci je našou prvoradou úlohou poskytovanie zdravotnej a sociálnej starostlivosti, o lesopark sa dlhodobo staráme. Snažíme sa ho zveľaďovať, pretože pre našich klientov a pacientov je nesmierne dôležitý kontakt s prírodou počas umiestnenia a hospitalizácie v našom zariadení.

Na jar v tomto roku sa nám podarilo vybudovať v lesoparku komunitnú záhradku pre našich pacientov a klientov. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore z programu Zelené oázy Nadácie Ekopolis a spoločnosti SLOVNAFT, a.s. vo výške 1.800 eur. Tieto finančné prostriedky sme využili na osadenie nových vyvýšených záhonov, do ktorých sme nasadili vybrané druhy okrasných, ale i úžitkových rastlín po dohode so záhradnou architektkou.

Na celom projekte sa podieľali dobrovoľníci a naši klienti z domova sociálnych služieb a špecializovaného zariadenia za asistencie sociálnych terapeutov. Práca v záhradke jej vybudovaním neskončila, naši klienti sa budú o záhradu počas celej sezóny starať. Čaká ich polievanie, okopávanie, hnojenie, aby mohli na konci sezóny zbierať plody svojej práce a podeliť sa tak aj s ostatnými.

Vďaka podpore Nadácie Ekopolis sme spríjemnili prostredie v okolí Domu RAFAEL o komunitnú záhradku. Tá nielen vytvára priestor pre ergoterapie s našimi klientami, ale tiež teší každého, kto sa v nej zastaví. Lesopark obohatený o vyvýšenú záhradku prináša prostredie plné pokoja a možností pre načerpanie síl a slúži našim pacientom, klientom a ich rodinám a blízkym.